Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Proef met hypotheek voor flexwerkers positief

Proef met hypotheek voor flexwerkers positief

Werknemers met een flexibel arbeidcontract kunnen nog altijd lastig geld lenen voor de financiering van een woning. Er is nu door Randstad een proef uitgevoerd om flexwerkers een steviger basis te bieden om een hypotheek af te sluiten. De proef heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden, waarbij er in totaal vierhonderd aanvragen zijn ingediend. Daarvan hebben 90 personen een zogenoemde perspectiefverklaring van de uitzendorganisatie ontvangen die het gemakkelijker maakt om hen in aanmerking te laten komen voor een hypotheek.

Obvion heeft als hypotheekverstrekker een toezegging gedaan dat flexwerkers een hypotheek zouden kunnen krijgen op het moment dat de uitzendorganisatie Randstad een perspectiefverklaring zou verstrekken. De perspectiefverklaring heeft betrekking op de verwachting dat de flexwerker in de toekomst in ieder geval het niveau van inkomsten op het huidige niveau zal behouden. De perspectiefverklaring is in de plaats gekomen van de werkgeversverklaring die flexwerkers anders nodig hadden bij het aanvragen van een hypotheek.

De resultaten van de proef zijn positief te noemen. De uitzendorganisatie is dan ook van plan om het aanbod ook beschikbaar te maken voor flexwerkers van Tempo Team en van Yacht. Deze uitzendorganisaties zijn een onderdeel van de Randstad Groep. Een van de belangrijke voorwaarden om voor een hypotheek in aanmerking te komen, is de beschikking hebben over een vast inkomen. Flexwerkers kunnen daar niet standaard aan voldoen doordat er geen sprake is van een vast contract, maar van een flexibel arbeidscontract. Overigens zijn er nog geen andere hypotheekverstrekkers bereid gevonden om flexwerkers via de weg van een perspectiefverklaring eerder in aanmerking te laten komen voor een hypotheek.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.