Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten lenen geld vaak te duur

Consumenten lenen geld vaak te duur

In de afgelopen jaren zijn er op het gebied van de consumptieve kredieten veranderingen geweest. Daardoor is er nu sprake van een groot aantal consumenten dat in verhouding meer betaald voor geld lenen dan nodig is. Te duur geld lenen is dan vooral van toepassing op bestaande kredieten met een hoge rente. Voor consumenten die nog geld willen lenen, geldt dat aangeraden wordt om goed op de prijsverschillen te letten. Het blijkt dat de rente voor het duurste krediet twee keer zo hoog is in vergelijking met het goedkoopste krediet.

Consumenten die in het verleden te duur geleend hebben en waarvan het krediet nog niet is afbetaald, kunnen kijken naar de mogelijkheden die geboden worden voor het oversluiten van een lening. Dat zal niet voor iedereen gunstig zijn en daarom wordt wel aangeraden om uit te zoeken of het voordeliger kan zijn.

Er zijn meerdere duurdere vormen van geld lenen, zoals het kopen op afbetaling bij een postorderbedrijf. De rente s kunnen wel oplopen tot 15 procent en dat is verhouding met het goedkoopste krediet dat kan worden afgesloten toch al snel 10 procent meer. Ook voor deze dure leenvormen geldt dat het verstandig kan zijn om te onderzoeken of het bijvoorbeeld voordeliger is een doorlopend krediet af te sluiten en daarmee de betaling bij het postorderbedrijf te voldoen.

Overigens blijkt dat ongeveer de helft van alle consumptieve leningen uit duurdere leenvormen bestaat, variërend van rood staan op de bankrekening tot het gebruikmaken van creditcards. Opvallend is ook dat veel persoonlijke leningen bestaan uit kredieten die via een autodealer gesloten worden bij de aanschaf van een auto.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.