Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer aflossingen op hypotheken in 2014

Meer aflossingen op hypotheken in 2014

In 2014 zijn er meer aflossingen op hypotheken geweest als ooit tevoren. Dat is in ieder geval gebleken uit de jaarcijfers die drie grote banken in Nederland hebben gepresenteerd. Daaruit bleek dat het aantal aflossingen op hypotheken bij de ING het grootst is geweest met 29 procent meer aflossingen in vergelijking met een jaar eerder.

Bij de Rabobank is er sprake geweest van een toename aan aflossingen van 25 procent. Dat komt in het totaal neer op een bedrag van 4 miljard euro. Ook bij de ABN Amro hebben de consumenten massaal gekozen voor het extra aflossen op de hypotheekschuld. Bij deze bank is er sprake van een toename van 18 procent en dat komt neer op een totaalbedrag van 2,7 miljard euro.

Een van de verklaringen voor de forse stijging van het aantal extra aflossingen op hypotheken is de schenkingsvrijstelling geweest. Er was namelijk sprake van een tijdelijke verhoging van deze vrijstelling en in combinatie met de lage rente op spaarrekeningen hebben veel consumenten de keuze gemaakt om extra geld af te lossen. De regeling voor de schenkingsvrijstelling had een tijdelijk karakter en is met ingang van 1 januari 2015 weer geëindigd. Dat heeft in de laatste maanden van het jaar 2014 dan ook voor een extra sprint gezorgd met betrekking tot het aflossen op de hypotheekschuld.

In de laatste maand van 2014 is er bij de Rabobank een kwart van het bovengenoemde bedrag afgelost. Overigens stelt de Rabobank dat er wel eens sprake kan zijn van een trend om extra af te lossen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.