Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

AFM waarschuwt consumenten om op te letten bij geld lenen

AFM waarschuwt consumenten om op te letten bij geld lenen

De Autoriteit Financiële Markten heeft laten weten dat er op de markt van geld lenen door consumenten er nog altijd sprake is van misstanden. Er worden ieder jaar weer tientallen meldingen gedaan door consumenten die een lening hebben aangevraagd en daarvoor een vergoeding hebben moeten betalen zonder dat de lening ooit werd verstrekt. Dergelijke persoonlijke leningen worden doorgaans aangeboden op advertentiewebsites of door middel van advertenties die in de regionale of landelijke dagbladen verschijnen.

AFM waarschuwt consumenten dan ook om goed op te letten bij het afsluiten van een lening. Op de website van AFM kan altijd gecontroleerd worden of een aanbieder een vergunning heeft om geld te lenen aan consumenten. Het beschikken over een vergunning voor geld lenen aan consumenten is namelijk verplicht.

Verder waarschuwt de AFM dat consumenten bij het aanvragen van een lening nooit vooraf een bedrag moeten betalen om het geld te kunnen krijgen. De AFM heeft namelijk nog nooit een betrouwbare kredietverstrekker ontdekt die vooraf een kostenvergoeding aan consumenten vraagt om geld uit te lenen. Ook een bemiddelaar in kredieten mag niet vooraf een vergoeding vragen, want de bemiddelaar krijgt namelijk al een vergoeding van de uiteindelijke kredietverstrekker.

Het is altijd verstandig om goed op te letten bij geld lenen en aandacht te besteden aan bijkomende kosten, zoals advies. Verder geldt dat een kredietverstrekker niet meer rente in rekening mag brengen dan 14 procent. Dat is het maximale toegestane rentepercentage voor consumptieve kredieten vanaf 1 januari 2015. Vergelijk ook altijd meerdere aanbieders om tot een keuze te komen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.