Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen op hypotheekmarkt in de lift

Geld lenen op hypotheekmarkt in de lift

Door het initiatief van de Rabobank en waar de ABN Amro nu bij is aangesloten om geld lenen voor de restschuld door nieuwe klanten mogelijk te maken, zit de hypotheekmarkt weer in de lift. Sinds afgelopen vrijdag is het mogelijk voor nieuwe klanten die bij de ABN Amro geld willen lenen een restschuld mee te nemen in de financiering.

Tot afgelopen vrijdag was dat alleen maar mogelijk voor consumenten die al klant bij de bank waren. Door deze nieuwe optie kunnen er meer klanten bij de ABN Amro terecht om ook voor de restschuld een hypotheek af te sluiten. Op deze wijze wordt getracht om de doorstroming op de woningmarkt verder te stimuleren. Overigens kunnen consumenten ook bij de Rabobank en terecht en is het bij de ING mogelijk voor klanten om een restschuld mee te nemen in de financiering van klanten bij niet meer actieve banken. Daarbij kan gedacht worden aan de DSB Bank die failliet is gegaan.

Ongeveer vijftig procent van de jongeren die een eigen woning hebben, komen bij de verkoop ervan met een restschuld te zitten. Deze groep beschikt doorgaans over onvoldoende eigen middelen om de schuld af te lossen. Het doorstromen van deze groep jongeren is dan ook lastig, maar met de uitgebreidere mogelijkheden wordt de doorstroming weer mogelijk gemaakt.

ABN Amro is een bank waarbij bestaande en nieuwe klanten geld kunnen lenen tot 115 procent van de marktwaarde van het huis. Uiteraard dient de klant bij het geld lenen wel over voldoende inkomsten te beschikken, zodat de maandlasten kunnen worden voldaan.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.