Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen om te investeren in woning niet altijd rendabel meer

Geld lenen om te investeren in woning niet altijd rendabel meer

Geld lenen om daarmee een huis te kopen en dat als investering te zien, zal niet vanzelfsprekend meer rendabel zijn. In vroegere tijden kon men er van op aan dat de woning na aanschaf in waarde zou stijgen, maar met de komst van de crisis is daar wel een einde aan gekomen. Een koopwoning als waardevolle investering is dan ook niet meer vanzelfsprekend, want de glans is daarbij wel verloren gegaan.

Geld lenen om in deze periode een woning aan te schaffen als investering is nog altijd mogelijk, maar er moet wel met een lager rendement rekening worden gehouden. Zeker als er naar de prijzen van de huizen in de komende periode van ongeveer tien jaar wordt gekeken. Er wordt verwacht dat de prijzen veel minder zullen gaan stijgen in vergelijking met decennia van voor de crisis. Aan de randen van Nederland kunnen de prijzen van woningen zelfs nog omlaag gaan. Dat is in elk geval wat de ING concludeert in een rapport dat onlangs is uitgekomen.

Er gelden strengere regels voor het geld lenen, maar ook is er sprake van vergrijzing en zijn er andere regels gekomen voor de aftrek van hypotheekrente. Daar komt nog bij dat er sprake kan zijn van inkomens die met sterke schommelingen te maken krijgen. De ING verwacht op basis daarvan dan ook dat de prijzen van koopwoningen in de komende tien jaar maar met twee procent zullen gaan stijgen per jaar. Het is de verwachting dat de prijzen van huizen in steden meer toenemen in vergelijking met de koopwoningen aan de randen van Nederland.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.