Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen aan startups succesvol

Geld lenen aan startups succesvol

De overheid heeft verschillende maatregelen genomen om de start van kennisbedrijfjes gemakkelijker te maken. Een van de maatregelen is geld lenen aan startups. Er zijn in de afgelopen vijf jaar door de genomen maatregelen meer dan 650 extra bedrijfjes opgezet vanuit verschillende universiteiten in Nederland. Er zijn door de overheid meer dan honderd leningen verstrekt aan startups vanuit de wetenschap die als kansrijk beoordeeld werden.

Het stimuleringsprogramma bestaat nu vijf jaar en ligt volgens minister Henk Kamp van Economische Zaken op koers. De wetenschap zou volgens staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs voor meer welvaart zorgen doordat er onder meer sprake is van groei en van het creëren van banen. Indien wetenschappelijke kennis op een innovatieve manier wordt omgezet in praktische toepassingen, dan kan iedereen daar volgens de staatssecretaris van profiteren.

Er worden verschillende stimulerende maatregelen toegepast om studenten te motiveren zich in te zetten voor startups. Er is onder meer een startup dat zich richt op tuinders en daarbij aan de hand van computermodellen uitleg geeft hoe er op een efficiëntere wijze geteeld kan worden. Nuvoton is een ander voorbeeld dat van de overheid als startup een lening heeft ontvangen, waarbij het geld besteed is aan de ontwikkeling van een model voor basisscholen op het gebied van het voorzien in LED-verlichting en zonnepanelen. In dit jaar en in de twee jaren erna wordt er tot 2018 in totaal een bedrag van 132,4 miljoen euro beschikbaar gesteld door de overheid in samenwerking met kennisinstellingen en het bedrijfsleven om de startups alle ruimte te geven.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.