Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor zonnepanelen met zonnelening

Geld lenen voor zonnepanelen met zonnelening

De overheid stimuleert woningbezitters om energiebesparende maatregelen te treffen en ontwikkelt daarvoor uiteenlopende opties. Zo ook op het gebied van geld lenen voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen. Dat is onder meer mogelijk in Hoogeveen, waar de inwoners van deze gemeente een zonnelening kunnen afsluiten voor het aanschaffen van zonnepanelen tegen een lage rente.

Het geld lenen in de vorm van een zonnelening is overigens niet nieuw, want ook in 2014 werd deze mogelijkheid al geboden. Het afgelopen jaar hebben veel consumenten van deze regeling gebruik gemaakt en het beschikbare bedrag raakte dan ook snel op. Nu heeft de provincie Drenthe in samenwerking met de gemeente Hoogeveen voor dit jaar een bedrag beschikbaar gesteld van ruim een half miljoen euro. Consumenten die in deze gemeente wonen, krijgen de gelegenheid om geld te lenen tot een bedrag van 7.500 euro voor een lage rente. Er wordt uiteraard alleen een lening verstrekt als het gaat om de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

De zonneleningen krijgen een looptijd van tien jaar en het voordeel voor de consument is dat de rente gemiddeld genomen drie procent lager ligt in vergelijking met een reguliere geldlening. De opwekking van zonne-energie is een voorwaarde voor het verstrekken van de lening. Aangezien niet alle woningen geschikt zijn, kunnen inwoners van de gemeente Hoogeveen online nagaan of het dak van de eigen woning geschikt is om zonnepanelen te laten plaatsen. Er kan dan ook gelijk worden nagegaan wat de besparing op de kosten van energie zal zijn.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.