Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen via internet bij particulieren of investeerders

Geld lenen via internet bij particulieren of investeerders

Geld lenen via internet anders dan het aanvragen van een offerte bij een bank of kredietverstrekkers, zoals via een marktplaats waar kredieten worden aangeboden, is steeds meer in opkomst. De vraag is echter of het een veilige en betrouwbare manier is van geld lenen via internet en de aanbieder bijvoorbeeld over een AFM vergunning beschikt. Er zijn diverse initiatieven gelanceerd voor geld lenen websites waar particulieren terecht kunnen om geld te lenen.

Op de verschillende geld lenen websites waar consumenten geld kunnen lenen, heeft de consument het voordeel dat er een lage rente tegenover staat en de partij die geld uitleent, verdient meer dan het geld op een spaarrekening te zetten. In de Verenigde Staten is deze manier van geld lenen al helemaal ingeburgerd en ook in Nederland worden steeds meer mogelijkheden geboden om van elkaar geld te lenen. Overigens zijn er ook diverse geld lenen websites, die niet alleen beschikbaar zijn voor consumenten, maar ook voor bedrijven.

De geld lenen websites kunnen gezien worden als een soort van crowdfunding platform, waarbij particulieren en bedrijven elkaar geld lenen op basis van een overeenkomst. Het is zowel voor degene die krediet verstrekt als voor de ontvanger dat de voorwaarden in een overeenkomst worden opgenomen, zodat er geen onduidelijkheden bestaan. Geld lenen via crowdfunding platforms biedt voor consumenten en bedrijven de gelegenheid om op een alternatieve manier een krediet af te sluiten. De overeenkomst komt tussen beide partijen tot stand en er hoeft niet bij een bank aangeklopt te worden om geld te kunnen lenen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.