Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen en minder terugbetalen

Geld lenen en minder terugbetalen

Geld lenen voor een hypotheek kan in Spanje geld opleveren, want daar is het mogelijk om een hypotheek van een ton dertig jaar vast te zetten, waarbij er in totaal maar 98.000 euro terugbetaald wordt. De rente blijft maar dalen en is het zelfs in bepaalde situaties als zo dat de rente negatief is.

Geld lenen en geen rente betalen, komt al voor. Bijvoorbeeld bij de Nederlandse overheid die geld toe krijgt net als grote bedrijven, zoals Shell die inmiddels ook al kennis hebben mogen maken met de gevolgen van een negatieve rente. Dit bijzondere gegeven is naar het zich laat aanzien ook binnen het bereik van de particulier gekomen, waarvoor de Europese Centrale Bank verantwoordelijk is. De rente wordt maar lager en lager en voor de hypotheekrente is er al sprake van een historisch laag niveau. Voor consumenten die geld sparen is er echter een probleem, want de rente op spaarrekeningen heeft de daling naar het nulpunt ingezet.

Uit het euribor-tarief voor kortlopend krediet blijkt dat banken aan elkaar al met een negatieve rente geld lenen. Voor langlopende leningen geldt dat het niveau van 0 procent in zicht komt. In Spanje, maar ook in Portugal worden doorgaans leningen en hypotheken afgesloten op basis van een variabele rente voor het euribor-tarief. Overigens wordt daarbij wel met een opslag gewerkt. In Portugal heeft de centrale bank al bekendgemaakt dat banken bij een negatieve rente geld dienen te betalen aan degene die bij hen geld heeft geleend. In Spanje doet zich al de situatie voor dat een hypotheek van een ton over dertig jaar goedkoper is dan op het tijdstip dat de hypotheek werd afgesloten.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.