Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

liever spaargeld houden en geld lenen

liever spaargeld houden en geld lenen

Er zijn talloze consumenten in Nederland die over spaartegoed beschikken, maar bij het doen van een relatief grote consumptieve uitgave toch de voorkeur geven aan geld lenen om de aanschaf te bekostigen. Daarnaast zijn er consumenten dien al een krediet of lening hebben lopen en spaargeld hebben, maar dat niet gebruiken om het leenbedrag vervroegd af te lossen.

Een van de redenen waarom consumenten liever kiezen voor het aangaan of behouden van een lening, is dat het als een veilig gevoel wordt ervaren om over een bedrag aan spaargeld te beschikken. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat door het Nibud is uitgevoerd.

Ongeveer zeventien procent van de consumenten beschikt zowel over spaargeld als over een lening. Het is veel voordeliger om het geleende geld af te lossen met een deel van het spaargeld. De rente op de lening is hoger in vergelijking met het bedrag aan rente dat op spaargeld wordt gegeven. Lenen kost ook in dit geval extra geld. Als het krediet met het gespaarde geld wordt afgelost, dan zal de consument wel opnieuw moeten gesparen en dat schijnt een minder goed gevoel te geven.

Maar liefst drie op de vijf personen heeft laten weten om het geld dat achter de hand is niet te willen gebruiken om het krediet af te lossen. Een van de andere resultaten van het onderzoek van Nibud is dat het gevoel een belangrijke invloed heeft op de keuzes. Overigens wordt het spaargeld ook niet gebruikt om bijvoorbeeld een studieschuld af te lossen of de roodstand naar beneden te brengen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.