Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Mbo studenten lenen vaker en meer geld

Mbo studenten lenen vaker en meer geld

Studenten in het hoger onderwijs maken vaak gebruik van de mogelijkheid geld te lenen via DUO, maar naar nu blijkt gaan ook mbo studenten vaker geld lenen bij DUO of bij andere partijen. Meer dan twintig procent van de jongeren die een mbo-opleiding volgen, hebben geld geleend. In vergelijking met vier jaar eerder is dat een stijging van vier procent.

Geld lenen wordt steeds vaker gedaan door studenten die een mbo-opleiding volgen, maar niet alleen daarin is er sprake van een stijging. Er is namelijk ook een stijging waar te nemen van het bedrag dat wordt geleend. Dat is ten opzichte van het jaar 2011 nu meer dan twee keer zo hoog geworden en komt nu uit op een gemiddeld leenbedrag van 3.681 euro. Het geleende bedrag stijgt nog verder als er ook nog eens gekeken wordt naar de optie van rood staan. In dat geval komt het bedrag voor een uitwonende student die een mbo-opleiding volgt namelijk uit op 6.445 euro.

Kopen op afbetaling en de roodstand bij de bank zijn vormen van leningen die veel geld kosten. Het is dan zeker voor studenten niet echt verstandig om rood te gaan staan of spullen op afbetaling te kopen, want daar wordt een hoge rente voor berekend. Uit onderzoek van het Nibud is gebleken dat een uitwonende student die en opleiding volgt aan het mbo een gemiddeld inkomen heeft van 903 euro per maand en iedere maand gemiddeld 1.052 euro uitgeeft. Het is beter om geld lenen te voorkomen en te kijken of er op andere manieren geld kan worden verdiend, zoals een extra bijbaan te nemen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.