Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

VEH roept op tot rentemiddeling bij lopende hypotheken

VEH roept op tot rentemiddeling bij lopende hypotheken

De Vereniging Eigen Huis roept banken op om rentemiddeling toe te passen bij lopende hypotheken die een lange rentevaste periode kennen. Op dit moment staat de hypotheekrente historisch laag, maar niet iedereen kan daarvan profiteren. De consument die voor het eerst een huis kopen of een ander huis kopen, kunnen op dit moment profiteren van de lage rente. Dat geldt ook voor huiseigenaren die de rente voor een korte periode vastzetten.

Woningeigenaren die niet van plan zijn om te verhuizen en een hypotheek hebben met een lange rentevaste periode profiteren echter niet van de lage rente op dit moment. De VEH pleit er nu voor om de banken rentemiddeling te laten toepassen voor deze groep huizenbezitters. De achterliggende gedachte daarbij is dat woningeigenaren de gelegenheid krijgen om bij een lagere rente de boete die normaal berekend wordt over een langere periode uit te spreiden.

Er zou dan sprake kunnen zijn van het middelen van het bestaande rentetarief met de actuele rente op de markt voor hypotheken. Dat heeft voor de consument onder meer een directe lastenverlichting tot gevolg, waarbij de boeterente wel gehandhaafd blijft, maar niet in één keer betaald hoeft te worden.

Er zijn op dit moment volgens VEH nog maar enkele banken die rentemiddeling toepassen, maar dat zouden er meer moeten worden. Momenteel past onder meer ING, SNS, Obvion en Achmea de mogelijkheid van rentemiddeling toe. VEH doet nu een oproep aan alle banken die hypotheken verstrekken deze lijn te volgen en ook rentemiddeling toe te passen. Ook omdat de marges al jaren te hoog zijn.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.