Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen op aflossingsvrije basis lastig

Geld lenen op aflossingsvrije basis lastig

Het wordt voor consumenten steeds lastiger om geld te lenen op aflossingsvrije basis en dat geldt niet alleen voor degene die in een huurwoning woont, maar ook voor de woningeigenaren. Bij geld lenen op aflossingsvrije basis geldt dat er tijdens de looptijd alleen rente wordt betaald en dat er niet wordt afgelost. Het voordeel van dit soort kredieten is dat de maandlasten laag zijn, maar het nadeel is dat de lening uiteindelijk wel afgelost moet worden.

De consument die op dit moment een aflossingvrij krediet heeft of een aflossingsvrije hypotheek moet er rekening mee houden dat er wel geld gereserveerd wordt voor de uiteindelijke aflossing. Het is overigens aan te raden om tussentijds af te lossen op de lening en zeker nu de rente op spaarrekeningen minimaal is. Het is dan voordeliger om af te lossen op het krediet. Dat heeft namelijk nog een voordeel, want de maandlast wordt daardoor ook lager doordat de rente over een lager bedrag wordt berekend.

Bij het afsluiten van een lening is het van belang om te kijken naar het bedrag dat nodig is, maar ook naar het leendoel. Er zijn namelijk verschillende soorten kredieten, zoals een persoonlijke lening, doorlopend krediet, hypotheek en andere leenvormen. Naast het bedrag en het leendoel vast te stellen, wordt aangeraden om vervolgens te kijken welke kredietverstrekker de beste voorwaarden te bieden heeft. Tussen de kredietverstrekkers zijn er namelijk sprake van verschillen in de voorwaarden. Dat kan onder meer betrekking hebben op de rente, waardoor geld lenen bij de ene kredietverstrekker goedkoper kan zijn dan bij de andere.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.