Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen op hypotheekmarkt neemt toe

Geld lenen op hypotheekmarkt neemt toe

Geld lenen op de hypotheekmarkt neemt weer toe als er naar de omzet van het afgelopen kwartaal wordt gekeken. In het eerste kwartaal van 2015 is er sprake van een toename van de omzet van 31 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014. Daarnaast is er ook een lichte toename te constateren van het aantal consumenten dat besluit om de bestaande hypotheek over te sluiten.

Er is sprake van een daling van het aantal woningen dat te koop staat en de groei van de hypotheekmarkt lijkt verder te gaan. De afgelopen twee kwartalen zijn er beduidend meer consumenten geweest die de hypotheek hebben overgesloten in vergelijking met de afgelopen jaren daarvoor. Er is tevens sprake van een stijging van de huizenprijzen met een stijgingspercentage van 3,3 procent op jaarbasis. Ook is duidelijk dat het gemiddelde bedrag aan hypotheek is toegenomen. Dat het gemiddelde hypotheekbedrag aan het toenemen is, komt onder meer doordat er verhoudingsgewijs meerdere duurder geprijsde woningen worden verkocht.

In de maand april zijn de koopwoningen ook weer in prijs gestegen en wel met 2,3 procent meer in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. De prijzen van koopwoningen zijn al meer dan een jaar hoger, maar er kan wel geconstateerd worden dat de stijging van de prijzen op jaarbasis wat minder hoog is geworden. Overigens zijn er in april 18 procent meer huizen verkocht dan vorig jaar en geldt dat er in de eerste vier maanden qua percentage 19 procent meer woningen verkocht zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.