Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Veel consumenten met geldproblemen worden niet goed geholpen

Veel consumenten met geldproblemen worden niet goed geholpen

Er zijn in Nederland veel consumenten, die in de financiële problemen zijn gekomen door achterstanden in betalingen en geld lenen. Voor een deel van de huishoudens die met grote financiële problemen kampen, geldt dat er geen hulp wordt geboden door de gemeente. Dat komt doordat de regels waaraan moet worden voldaan om voor schuldhulpverlening in aanmerking te komen te streng zijn. Hulp bij geldproblemen is dan ook niet iedereen weggelegd.

Naast de strenge criteria geldt dat er ook sprake is van een groep schuldenaren die door eigen gedrag en beperkte motivatie niet geholpen worden. De schuldhulpverlening is door de gemeenten in Nederland de afgelopen jaren op een andere wijze ingericht. Daarbij zijn er criteria opgesteld die tot uitsluiting van de schuldhulpverlening leiden. Als er sprake is van een schuldenaar die geen inkomen heeft, dan wordt deze uitgesloten van schuldhulpverlening. Dat geldt ook voor de consumenten met schulden die als zelfstandige bij de KVK staat ingeschreven.

Indien er door een schuldenaar eerder een beroep gedaan is op de schuldhulpverlening, komt deze op dit moment niet opnieuw in aanmerking om via de gemeente geholpen te worden. Ook bij een niet afgeronde scheiding geldt dat de persoon in kwestie niet toegelaten kan worden tot het traject van schuldhulpverlening.

Naar aanleiding van een onderzoek dat door de Hogeschool van Utrecht in samenwerking met andere partijen, zoals NVVK wordt de conclusie getrokken dat het beleid voor schuldhulpverlening aangepast moet worden. Ook zullen de schuldenaren een intensievere begeleiding moeten krijgen om het traject te kunnen volhouden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.