Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente geld lenen voor woning daalt verder

Rente geld lenen voor woning daalt verder

De rente voor geld lenen met betrekking tot de 10-jaarsrente is verder gedaald voor de hypotheken met NHG. Het is voor het eerste dat de rente onder 2,5 procent is uitgekomen en op een niveau is beland van 2,46 procent. In vergelijking met een jaar geleden is dat meer dan een procentpunt lager. Dat blijkt uit de informatie van het onderzoeksbureau MoneyView.

De netto rentelasten zijn bij de gemiddelde 10-jaarsrente voor geld lenen voor een woning met NHG 160 euro per maand minder in verhouding ten opzichte van het tarief van afgelopen jaar. Als er gekeken wordt naar de gemiddelde rentelasten drie jaar geleden is er sprake van een daling van 300 euro aan rentelasten. Daarbij is van een hypotheekbedrag van 250.000 euro en een fiscale afrek bij 42 procent.

Ook de tarieven voor andere renteperiodes hebben de daling ingezet, zoals de variabele rente, rentevaste periode voor 5 jaar en voor 20 jaar. Het grote voordeel voor de huizenkopers is niet alleen dat de rente is gedaald, maar het vastzetten voor een langere periode is goedkoop geworden.

De daling van de variabele rente is deze week op een niveau van 2,26 procent. Voor een rentevaste periode van 5 jaar geldt een rentepercentage van 2,22 procent en bij een rentevaste periode voor 20 jaar geldt dat de rente voor het eerst onder het niveau van 3 procent is aangekomen. Deze laatste gegevens zijn afkomstig van de Hypotheekshop. Potentiële huizenkopers kunnen hun slag slaan door een hypotheek af te sluiten met een lange rentevaste periode.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.