Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente hypotheek lange looptijden verhoogd

Rente hypotheek lange looptijden verhoogd

De rente van de hypotheken is jarenlang achtereen gedaald om een historisch laag niveau te bereiken, maar aan de daling lijkt nu een einde te zijn gekomen. Er zijn al meerdere banken die besloten hebben om de rente voor hypotheken met een lange looptijd te verhogen.

De rentes voor langlopend schuldpapier zijn aan het oplopen op de financiële markten en dat betekent dat de potentiële huizenkopers straks weer rekening kunnen houden met hogere rentes. Obvion en Hypotrust hebben de rente al verhoogd en in navolging daarvan zijn ook de Rabobank en de ING ertoe overgegaan om de rentes voor hypotheken met lange looptijden te verhogen.

De Rabobank heeft de rente voor een rentevaste periode van 10 tot 20 jaar en van 5 tot 8 jaar met 0,1 procentpunt verhoogd. ING heeft voor de rentevaste periode van 10 jaar een verhoging van 0,2 procentpunt vastgesteld. Bij een hypotheek met een waarde van 250.000 euro en een belastingtarief van 42 procent komt dat per maand al snel neer op een stijging van de lasten met een nettobedrag van 24 euro.

Het historisch lage niveau wordt verlaten met de verhoging van de rentes. Het niveau was zo laag dat het mogelijk was om een rentevaste periode aan te gaan van twintig jaar met percentages beneden 3 procent. De afgelopen maanden zijn er dan ook veel consumenten geweest die geprofiteerd hebben van het historisch lage niveau van hypotheekrente en hebben de rente voor een lange periode vastgezet. De rente kan zomaar verder stijgen, zodat potentiële huizenkopers daar rekening mee kunnen houden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.