Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Topdrukte op het gebied van geld lenen voor woningaankoop

Topdrukte op het gebied van geld lenen voor woningaankoop

Met ingang van 1 juli 2015 kunnen consumenten die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie willen afsluiten minder geld lenen. Nu kunnen consumenten nog 265.000 euro met NHG lenen, maar per 1 juli wordt dat bedrag verlaagd naar 245.000 euro. Deze wijziging heeft nu tot gevolg dat er bij de hypotheekverstrekkers sprake is van een topdrukte. Bij sommige verstrekkers van hypotheken wordt er zelfs al gesproken over een gekkenhuis, zo druk als dat het is.

Bij het nieuwe bedrag dat per 1 juli ingaat, geldt dat de maximale koopsom voor een huis op basis van een hypotheek met NHG uitkomt op 231.132 euro. Daarbij is er rekening gehouden met bijkomende kosten, zoals notariskosten. Consumenten die een offerte hebben aangevraagd voor 1 juli en deze voor die datum uitgereikt krijgen, kunnen nog wel voor het hogere hypotheekbedrag met NHG in aanmerking komen. Dat is ook een reden dat het nu extra druk is op de markt van geld lenen voor een woning. Ook gaat het percentage van het inkomen dat aan een hypotheek mag worden uitgegeven naar beneden. Dat kan ertoe leiden dat er met hetzelfde inkomen straks tot tien procent minder geld kan worden geleend voor het kopen van een woning.

De datum van de offerte zal bepalend zijn en de hypotheekverstrekkers hebben het dan ook druk met het opstellen van offertes, waarbij er uiteraard nauwkeurig te werk moet worden gegaan. De datum van de offerte is bepalend, waarbij wordt opgemerkt dat niet de datum van de aanvraag bepalend is.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.