Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lage rente bij geld lenen op latere leeftijd

Lage rente bij geld lenen op latere leeftijd

Bij het oversluiten van een hypotheek hoeft de leeftijd geen rol te spelen. Het is zelfs zo dat bij geld lenen op latere leeftijd er geprofiteerd kan worden van een lagere rente op de hypotheek.

De hoogte van de rente van de hypotheek komt aan de hand van verschillende factoren tot stand. Een van de factoren is de verhouding tussen de hypotheekschuld en de waarde van de woning. Als er sprake is van een lagere risicoklasse is de rente van de hypotheek doorgaans lager dan het rentetarief met Nationale Hypotheek Garantie. Aangezien op latere leeftijd de kans aanwezig is dat de hypotheekschuld al voor een groot deel is afbetaald, geldt dat de schuld in verhouding tot de woningwaarde laag is. In dat geval kan men dan ook profiteren van geld lenen met een lage rente.

Bij een lange rente van de hypotheek geldt doorgaans ook dat er meer geld geleend kan worden. Het bedrag van de maximale hypotheek wordt onder meer bepaald door de maandelijkse lasten te verhouden tot het inkomen. Daarvoor geldt dat ook AOW en pensioen tot het inkomen kunnen worden gerekend.

Bij hypotheken die voor 2013 zijn afgesloten is het overgangsrecht van toepassing. Dat houdt in dat de bestaande vorm van aflossing behouden kan blijven, bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek. Daardoor blijven de maandelijkse lasten laag en kan er meer geld worden geleend. Dat biedt meerdere voordelen, zoals voor het afsluiten van een hypotheek voor het kopen van een nieuwe woning, maar ook voor het oversluiten van een hypotheek.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.