Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lager bedrag maximale hypotheek niet gewenst

Lager bedrag maximale hypotheek niet gewenst

Het Financieel Stabiliteitscomité is het nieuwe adviesorgaan van de regering en heeft geadviseerd om het maximale bedrag voor een hypotheek te verlagen. Het doel van het verlagen van het maximale hypotheekbedrag is te voorkomen dat woningeigenaren met een restschuld opgezadeld worden bij het ontstaan van een nieuwe crisis. Het advies is echter met weinig enthousiasme door andere partijen ontvangen en kan zelfs ook op veel kritiek rekenen. Het voorstel was om het maximale bedrag van de hypotheek op 90 procent van de waarde van de woning vast te stellen.

De Vereniging Eigen Huis is een van de partijen die het een slecht idee vindt dat het maximale bedrag voor de hypotheek naar beneden moet. Het wordt zelfs overbodig gevonden. Ook de Nederlandse Vereniging van Makelaars is het niet eens met het advies, maar laat wel weten dat een hypotheeklimiet van 100 procent van de waarde van de woning voldoende zou zijn.

Werkgevers zien niets in het voorstel dat het bedrag van de hypotheek naar beneden moet, want daardoor komen starters in de problemen. De verwachting is dan namelijk dat starters op de woningmarkt de aanschaf van een eerste woning tot wel zeven jaar moeten uitstellen. Verder wordt dan verwacht dat de prijzen van de woningen weer zullen dalen, die net weer wat aan het stijgen zijn. Dalende huizenprijzen zijn bovendien slecht voor de economie.

De plannen van het nieuwe adviesorgaan van de regering lijken dan ook weinig steun te krijgen. De ondernemers vinden dat het kabinet zich beter kan gaan richten om de huurmarkt te ontwikkelen en dan vooral met betrekking tot het vrije segment.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.