Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Toename hypotheekaanvragen na aankondiging rentestijging

Toename hypotheekaanvragen na aankondiging rentestijging

In de maand mei is er een grote toename geweest van het aantal hypotheekaanvragen. Dit nadat door een aantal verstrekkers van hypotheken was gemeld dat er sprake zou zijn van een ophanden zijnde stijging van de rente. In vergelijking met de maand april zijn er in de maand mei 25 procent meer aanvragen gedaan. Als het aantal hypotheekaanvragen in de maand mei wordt afgezet tegen dezelfde periode in 2014 is er zelfs sprake van een stijging van 56 procent.

In totaal zijn er in de maand mei op basis van de gegevens van Hypotheken Data Netwerk ongeveer 30.000 aanvragen voor een hypotheek gedaan. In de week na Hemelvaart zijn er alleen al bijna 10.000 aanvragen gedaan. Doorgaans is de maand december een maand, waarin de meeste aanvragen voor een hypotheek binnenkomen. In december 2014 bleef de teller steken op ongeveer 29.000 aanvragen en dat is minder dan in de afgelopen meimaand.

Hypotheken Data Netwerk registreert ongeveer 75 procent van alle aanvragen voor een hypotheek en regelt de elektronische communicatie tussen adviseurs en aanbieders. Sinds 2013 is er al sprake van een toename van het aantal hypotheekaanvragen, maar HDN spreekt wel de verwachting uit dat er in het zomerseizoen sprake zal zijn van een lichte daling.

In vrijwel alle regio’s in Nederland is er sprake van herstel van de woningmarkt. De gemiddelde prijzen waarvoor woningen werden verkocht, zijn gestegen in bijna alle regio’s. In Groot-Amsterdam is het grootste herstel waargenomen, waarbij er het afgelopen jaar 57 procent meer huizen van eigenaar zijn gewisseld.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.