Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Voorwaarden voor geld lenen

Voorwaarden voor geld lenen

Er zijn veel consumenten die geld lenen, maar niet iedereen kan zomaar geld lenen, want er dient uiteraard aan bepaalde voorwaarden te worden voldaan. De verstrekkers van kredieten stellen strenge eisen aan consumenten. Bij een aanvraag voor een lening zal altijd gecontroleerd worden bij het BKR of er sprake is van een notering en om te controleren of er financiële draagkracht is voor het afsluiten van een krediet.

Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een krediet te krijgen bij een bank als er sprake is van een negatieve codering bij het BKR. Er gelden verschillende eisen, zoals er ook naar de leeftijd van de aanvrager van het krediet wordt gekeken. Er wordt daarvoor zowel een minimale als een maximale leeftijd gehanteerd. Bij grote kredietverstrekkers geldt dat er doorgaans een lening kan worden aangevraagd vanaf een leeftijd van 18 jaar tot 74 jaar. Er zijn echter ook strengere aanbieders die een lagere maximale leeftijdsgrens hanteren. Bij een doorlopend krediet gelden er in dat opzicht strengere regels dan bij het afsluiten van een persoonlijke lening.

Uiteraard kan er alleen geld worden geleend indien er sprake is van een inkomen. Dat inkomen kan een uitkering zijn, maar ook pensioen of salaris. De hoogte van het maandelijkse inkomen zal voor een groot deel bepalend zijn voor het maximale bedrag dat kan worden geleend. Er wordt door kredietverstrekkers niet alleen naar bewijzen van het inkomen gevraagd, maar ook naar de woonsituatie en naar eventuele andere financiële verplichtingen, zoals alimentatie en lopende leningen. Om in Nederland geld te kunnen lenen dient men woonachtig te zijn in Nederland.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.