Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Feestje geld lenen voor woning met lage rente voorbij

Feestje geld lenen voor woning met lage rente voorbij

Er is een einde gekomen aan het feestje waarbij geld lenen met een lage rente voor de aankoop van een woning mogelijk was. Deze tijden lijken voor degene die van plan zijn om een huis te kopen nu wel voorbij. Bovendien is er nog een verandering in aan de gang, want de huizenprijzen zijn ook weer aan het stijgen.

In de maand juli zijn er al meerdere banken geweest die de rente op geld lenen voor een woning hebben verhoogd. Naast de SNS, hebben ook ING, Argenta en ABN Amro de rentes voor hypotheken inmiddels naar boven bijgesteld. Het gaat dan vooral om de rentes voor hypotheken die voor een langere periode worden vastgezet. Zo heeft de SNS de rente met een rentevaste periode van tien jaar met 0,2 procentpunt verhoogd. In de praktijk betekent dat een koper van een woning daar tien jaar lang elke maand netto 25 euro meer aan kwijt is aan rente bij een hypotheekbedrag van 250.000 euro.

De rente voor een periode van tien jaar ligt overigens nu nog wel lager dan de afgelopen jaren, want nu wordt er gemiddeld 2,55 procent rente berekend en dat is in het afgelopen jaar nog 3,59 procent. Aan het feestje van de dalen rente is nu met de stijging bij verschillende banken wel een einde gekomen. Starters kunnen nu in de opgaande markt van woningverkopen en stijgende rente nog snel hun slag gaan voordat de rente en de vraagprijzen van huizen in de nabije toekomst nog verder gaan stijgen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.