Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer gezinnen lenen geld voor verhuizing

Meer gezinnen lenen geld voor verhuizing

Het gaat weer de goede kant op met de woningmarkt en dat is ook voor veel gezinnen om het erop te wagen en te gaan verhuizen. Er zijn dan ook steeds meer gezinnen die geld lenen voor een verhuizing naar een andere koopwoning. Het herstel van de woningmarkt is in 2014 ingezet en in het begin waren het vooral de stelletjes tussen 20 en 30 jaar die de stap namen om een koopwoning aan te schaffen.

Dat stokje lijkt nu te zijn doorgegeven aan gezinnen volgens de cijfers die door het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend zijn gemaakt. In totaal zijn er het afgelopen jaar 1,6 miljoen personen geweest die van huis hebben gewisseld. Dat is al een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar 2013. Ook dit jaar zijn er al meer mensen verhuisd in de periode tot en met mei en zijn het vooral gezinnen die de stap hebben gewaagd.

In vergelijking met de eerste vijf maanden van een jaar eerder zijn er nu 25.000 meer personen gewisseld van huis. Anderhalf jaar geleden waren het vooral stelletjes die gingen samenwonen of al samenwonend waren en van huis wisselden. In de tweede helft van afgelopen jaar zijn het echt vooral gezinnen met kinderen en echtgenoten zonder thuiswonende kinderen die verhuisd zijn.

Er is nog meer nieuws te melden over de combinatie tussen geld lenen en de woningmarkt, want het lijkt erop dat steeds meer mensen de keuze maken om zelf een huis te bouwen die naar eigen inzicht wordt ontworpen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.