Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten lenen geld voor huis en spaarrekening

Studenten lenen geld voor huis en spaarrekening

Er zijn meerdere studenten die bij DUO geld lenen om dat vervolgens niet voor de studie te gebruiken maar opzij zetten. Bijvoorbeeld op de spaarrekening om daar later van te profiteren of een aanbetaling te doen voor het kopen van een huis. Dat is gebleken uit het Studentenonderzoek 2015 dat door het Nibud is gepresenteerd.

Ongeveer 33 procent van de studenten die geld lenen, maakt het niet allemaal op, maar zet er een deel van apart. Het lenen bij DUO is namelijk aantrekkelijk doordat er een lage rente wordt berekend. Van de studenten in het hoger onderwijs leent 36 procent bij DUO. Een deel daarvan laat weten dat er best minder geld geleend kan worden, maar het doet omdat de mogelijkheid nu eenmaal wordt geboden. Overigens vindt het Nibud het minder verstandig om nu geld te lenen om later te gebruiken, want de rente kan wel stijgen in de afbetalingstermijn van de studieschuld. Bovendien bestaat altijd de verleiding dat het geld dat geleend is, maar niet nodig is, wel wordt uitgegeven. Verder speelt de hoogte van de studieschuld een rol bij het aanvragen van een hypotheek.

Er zijn een aantal studenten die specifiek geld lenen van DUO om na de studie een huis te kunnen kopen. Er zijn ouders die dit aanraden, maar er zijn ook studenten die een lening nemen om de ouders financieel te ontlasten. Het Nibud laat weten dat er altijd risico’s gepaard gaan met een studieschuld en heeft daarom een folder uitgebracht met de titel ‘Handreiking Student en Financiën’.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.