Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen straks afhankelijk van gedrag op social media

Geld lenen straks afhankelijk van gedrag op social media

Bij een aanvraag voor geld lenen wordt er altijd naar meerdere aspecten gekeken, zoals naar de kredietwaardigheid van een persoon. In de toekomst kan het echter wel eens zo zijn dat bij een aanvraag voor een lening er door de kredietverstrekker gekeken wordt naar het gedrag van de aanvrager op social media.

Facebook heeft namelijk patent gekregen die dat in de toekomst mogelijk zal maken. Er worden meerdere toepassingen beschreven, waaronder het wel of niet goedkeuren van een lening waarbij de uitkomst gebaseerd is op de sociale contacten van de gebruiker. De geldschieter kan de kredietwaardigheid van de deelnemers van het sociale netwerk onderzoeken. De lening zou dan kunnen worden afgewezen als de gemiddelde kredietwaardigheid van de leden beneden de kredietscore uitkomt. Het netwerk met sociale contacten speelt dan een rol bij de aanvraag van een lening door een individu.

Het is niet bekend of er in de toekomst daadwerkelijk door kredietverstrekkers van deze mogelijkheid gebruik gaat worden gemaakt, maar Facebook heeft in elk geval al wel patent toegewezen gekregen. Het patent is overigens onderdeel van Friendster en dat is een netwerk dat vijf jaar geleden al door Facebook is overgenomen. Mocht de toepassing in de toekomst gebruikt gaan worden, dan kan dat zeker nadelige gevolgen hebben voor mensen die een lening aanvragen, maar gelet op de sociale contacten in het netwerk achter het net vissen. De verwachting is dat het vooral de consumenten uit de sociaal lagere milieus de dupe zullen zijn.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.