Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten kiezen nu weer vaker voor geld lenen

Consumenten kiezen nu weer vaker voor geld lenen

Er zijn meerdere kredietverstrekkers die weer een toename zien in het aantal aanvragen van leningen door consumenten. Er is bij een van de kredietverstrekkers zelfs sprake van een grote groei in het aantal aanvragen. Consumenten kiezen om meerdere redenen vaker voor geld lenen. Een van de redenen is dat er sprake is van een historisch lage rentestand en dat maakt het voor banken weer mogelijk om voordelig geld te lenen aan consumenten tegen een lage rente.

Consumenten kunnen als de rente laag staat goedkoper uit zijn met het afsluiten van een lening. Een andere reden is het herstel van de economie, waardoor er onder meer sprake is van het aantrekken van de woningmarkt en consumenten weer bereid zijn om meer geld uit te geven. In vergelijking met de maand juni vorig jaar hebben consumenten volgens de gegevens van het Centraal Bureau voor Statistiek  2,2 procent meer geld besteed. Doordat er sprake is van een herstel van de economie heeft dat ook gevolgen voor het herstel van het consumentenvertrouwen. Consumenten durven niet alleen meer uit te geven, maar ook weer een lening aan te gaan.

De rentestand mag dan heel laag zijn, het is nog wel aan te raden om bij het afsluiten van een lening een goede keuze te maken. Dat kan als eerste door het type lening af te stemmen op het doel van de lening. Daarna kan er bij meerdere kredietverstrekkers voor de specifieke lening, zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening een offerte worden aangevraagd.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.