Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

58 procent studenten wil meer geld lenen

58 procent studenten wil meer geld lenen

Er is door het Nationaal Instituut Budgetvoorlichting onderzoek gedaan met het nieuwe leenstelsel voor studenten als uitgangspunt. Uit het onderzoek is onder meer naar voren gekomen dat maar liefst 58 procent van de studenten heeft laten weten meer geld te gaan lenen in verband met het verdwijnen van de basisbeurs als gift.

Het wordt voor een grote groep studenten moeilijk om te gaan studeren zonder schulden op te bouwen. Bovendien zijn lang niet alle ouders van studerende kinderen in staat om financiële ondersteuning te bieden. De studenten die nu niet voor een basisbeurs in de vorm van een gift in aanmerking komen, gaan op kamers of blijven thuis wonen. Ongeveer 34 procent heeft laten weten om reden dat de basisbeurs als gift verdwijnt niet op kamers te zullen gaan. Thuiswonende studenten zijn per maand ongeveer 535 euro kwijt en dat bedrag ligt voor uitwonende studenten op een gemiddeld bedrag van 980 euro. Dat blijkt uit de gegevens die het Nibud bekend heeft gemaakt.

Er wordt door Nibud aangeraden om studenten samen met ouders een begroting op te stellen, zodat onderzocht kan worden in hoeverre de ouders financieel bij moeten dragen of dat er door de student moet worden geleend. Overigens is het ook zo dat studenten met een studieschuld na afloop van de studie niet allemaal even netjes zijn in het nakomen van de regeling voor afbetaling. Meer dan één op de vijf studenten met een schuld heeft te kampen met een achterstand in betaling en van die groep krijgt de meerderheid te maken met een deurwaarder.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.