Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Weinig adequate hulp van banken bij betalingsproblemen hypotheek

Weinig adequate hulp van banken bij betalingsproblemen hypotheek

De Autoriteit Financiële Markten heeft een rapport gepubliceerd, waaruit blijkt dat hypotheekaanbieders de klanten nog beter van dienst van kunnen zijn indien er zich betalingsproblemen voordoen. Op dit moment is er nog altijd sprake van een beperkte adequate hulp door banken aan klanten met betalingsproblemen. Dit terwijl er al jaren sprake is van een crisis.

Er zijn door AFM meer dan zeventig dossiers onderzocht van consumenten die te maken hadden met achterstanden op de hypotheek. Uit het onderzoek is gebleken dat de aanbieders van hypotheken te laat inzicht kregen in de oorzaak van de hypotheekachterstanden van minimaal drie maanden. De aanbieders van hypotheken zijn eerder geneigd om de focus te richten op het voldaan krijgen van de hypotheekachterstand dan het zoeken naar concrete oplossingen. Vereniging Eigen Huis maakt zich boos dat banken en andere aanbieders van hypotheken ondanks de crisis nog altijd geen concrete hulp kunnen bieden bij betalingsachterstanden.

Verder is uit het onderzoek gebleken dat de schriftelijke informatie die verstrekt wordt aan klanten beter minder juridisch en wat meer helder kan worden. Opvallend is ook dat alle aanbieders kosten in rekening brengen bij een achterstand in betaling. Daarbij wordt niet nagedacht of deze extra kosten een oplossing voor het wegwerken van de achterstand ook in  de weg staat.

AFM stelt zich op het standpunt dat het belangrijk is dat consumenten met financiële moeilijkheid meer grip krijgen op de bestaande situatie en daar is vooral inzicht voor nodig. In de maand april was er bij meer dan honderdduizend huishoudens in Nederland sprake van moeilijkheden met het op tijd voldoen van de hypotheeklasten.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.