Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor aankoop huis gemakkelijker voor flexwerker

Geld lenen voor aankoop huis gemakkelijker voor flexwerker

Het zal voor flexwerkers en voor uitzendkrachten gemakkelijker worden om geld te lenen in de vorm van een hypotheek om een huis te kunnen kopen. Er zijn nu twee banken en twee bemiddelaars die naar andere factoren gaan kijken bij flexwerkers en uitzendkrachten. Een factor waarmee rekening zal worden gehouden, is de kans op een baan in de toekomst.

Hypotheekverstrekkers zijn nu nog geneigd om alleen maar naar het verleden te kijken, waarbij het inkomen van de afgelopen drie jaren van flexwerkers en uitzendkrachten onder de loep wordt genomen. Door deze wijze van beoordeling vallen veel van flexwerkers en uitzendkrachten buiten de boot bij het aanvragen van een hypotheek. Er wordt nu een proef gestart die tot en met 31 december 2015 duurt en daaraan doen Florius, Obvion, Huis & Hypotheek en De Hypotheekshop mee.

De hypotheekaanvragen van de flexibele arbeidskrachten worden onder meer beoordeeld op basis van een arbeidsmarktscan. In deze scan worden verschillende gegevens gekoppeld, zoals onder meer de opleiding, opgedane werkervaring, woongebied, gedrag en motivatie. Verder wordt er gekeken naar de ontwikkelingen in de branche van de flexwerker en naar de cijfers van werkloosheid.

De arbeidsmarkt is al jaren aan het veranderen, waarbij het niet meer zo als vroeger vanzelfsprekend is dat iemand zijn arbeidsleven lang in dienst is bij dezelfde werkgever. De arbeidsmarkt is veel flexibeler geworden en deze verandering leidt er ook toe dat er veranderingen op de hypotheekmarkt moeten komen. Als dat niet gebeurt dan vallen veel werknemers buiten de boot en kan er geen hypotheek verkregen worden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.