Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Historisch lage rente bij afsluiten hypotheek

Historisch lage rente bij afsluiten hypotheek

De rente voor hypotheken bevond zich al op een laag niveau, maar heeft nu het laagste punt bereikt over een periode van vijftig jaar. Eerst leek er nog sprake van een ommekeer in de maand mei, maar de rente blijkt nu toch nog lager te kunnen uitvallen. Wie een hypotheek afsluit met een rentevaste periode van vijf jaar betaalt nu slechts 2,12 procent en over de afgelopen vijftig jaar bedroef dat gemiddelde maar liefst 7 procent. De rente voor hypotheken is in het verleden zelfs wel eens 12 procent geweest.

Niet alleen de rente voor een rentevaste periode van vijf jaar is historisch laag te noemen, want ook de rente voor tien jaar en twintig jaar zijn op het laagste niveau beland. Er is overigens een verklaring voor de lage rente, want de banken kunnen op de kapitaalmarkten heel voordelig geld lenen. Bovendien is er sprake van toenemende concurrentie van andere partijen door banken en dat werkt eveneens mee aan een verdere daling van de rente. Verder is het de verwachting dat ook buitenlandse partijen de aandacht verleggen naar het verstrekken van hypotheken in Nederland.

Pensioenfondsen en verzekeraars richten zich ook op de hypotheekmarkt en voor deze partijen zijn de hypotheken met een rentevaste periode van tien jaar of meer interessant. Deze partijen bieden concurrerende rentetarieven in vergelijking met banken. Er zijn dan ook steeds meer consumenten die er niet meer voor kiezen om bij de bank een hypotheek af te sluiten, maar bij een andere partij, zoals een pensioenfonds of verzekeraar.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.