Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Onderlinge overeenkomst bij geld lenen van familie of vrienden

Onderlinge overeenkomst bij geld lenen van familie of vrienden

Geld lenen bij familie of vrienden biedt uitkomst als men tijdelijk wat extra geld nodig heeft en men daarvoor geen lening bij de bank wil afsluiten. Het is echter belangrijk om bij het lenen in de privésfeer een onderlinge overeenkomst op te stellen. Op goed vertrouwen geld uitlenen in de hoop dat het ooit wel terugkomt, heeft al vaak tot problemen geleid in de onderlinge verhoudingen.

Als de afspraken duidelijk op papier staan, dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Het is dan ook belangrijk om niet alleen op een papier te schrijven hoeveel geld er geleend is, maar ook wanneer het terugbetaald moet zijn en of dat in termijnen gebeurt of dat het bedrag in één keer weer wordt voldaan. Het gaat bij geld lenen van familie of vrienden niet altijd om kleine bedragen, want ook grote bedragen komen voor tot tienduizenden euro’s. Om de onderlinge verhoudingen niet verstoord te laten raken, is het opstellen van een overeenkomst van belang.

Tegenwoordig wordt er niet meer alleen geld uitgeleend aan vrienden of familie die men in het echt vaak ziet, want er is ook een fenomeen gaande dat er via social media of datingsites zomaar geld wordt geleend. Men denkt elkaar te kennen en er kan een vertrouwensband ontstaan zijn, maar als er dan om geld wordt gevraagd, dan is niet altijd meteen duidelijk of het de bedoeling is om een gift of een lening te krijgen. In dit soort situatie wordt zeker aangeraden om duidelijk te maken dat het om een lening gaat. Maak het geld via de bank over en vermeldt dan dat het een lening betreft. De afspraken kunnen dan per mail worden bevestigd.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.