Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Gemiddeld belastingvoordeel woningeigenaren 280 euro per maand

Gemiddeld belastingvoordeel woningeigenaren 280 euro per maand

Woningeigenaren hebben het afgelopen jaar per maand geprofiteerd van een gemiddeld belastingvoordeel van 280 euro. In vergelijking met twee jaar daarvoor is dat met 20 euro per maand minder hoog. Dat het gemiddeld belastingvoordeel in verband met de aftrek van rente van de hypotheek voor de woning is gedaald, komt onder meer doordat een deel van de huishoudens geld heeft afgelost op de hypotheek. Ook is de rente in een aantal jaren tijd gedaald, zodat er ook in dat opzicht van minder belastingvoordeel wordt geprofiteerd.

Met betrekking tot de fiscale aftrek voor huishoudens met een eigen huis is er in 2014 sprake geweest van een totaal van 33,2 miljard euro. Er hebben meer dan 4,2 miljoen huishoudens in Nederland geprofiteerd van het belastingvoordeel en dat omgerekend neer op een totaal van 56 procent van alle Nederlandse huishoudens. De cijfers komen voort uit de berekeningen die het Centraal Bureau voor Statistiek afgelopen week bekend heeft gemaakt. Er is daarbij geen rekening gehouden met het eigenwoning forfait. Indien daar wel rekening mee zou zijn gehouden, dan was het gemiddelde belastingvoordeel minder groot geweest.

De mogelijkheid voor aftrek van hypotheekrente is voor de hoogste inkomens in 2014 beperkt en dat heeft ertoe geleid dat deze groepen iedere maand ongeveer 4 euro meer belasting hebben moeten betalen. 49 procent van het volledige belastingvoordeel is toe te schrijven aan de hoogste twee inkomensgroepen met een totaalbedrag van 14,2 miljard euro. Deze groepen betalen in totaal ongeveer 60 procent van de totale premies volksverzekeringen en inkomstenbelasting.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.