Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Strengere eisen geld lenen geen effect op woningmarkt

Strengere eisen geld lenen geen effect op woningmarkt

Er werd verwacht dat de strengere eisen voor het geld lenen om een woning te kopen invloed zou hebben op het aantal te verkopen woningen. Het blijkt echter dat er in heel Nederland sprake is van een toenemende verkoop van het aantal woningen. Vorig jaar werden er in totaal ongeveer 155.000 huizen verkocht en voor dit jaar liggen de verwachtingen nu op een aantal van 175.000 woningen. Aan het begin van dit jaar was er een voorspelling dat er in 2015 sprake zou zijn van een verkoopstijging van 10 procent, maar dat blijkt dus meer te worden.

De woningmarkt is hard aan het aantrekken en het sterkst in Utrecht en in Noord-Holland. Het komt steeds vaker voor dat de vraagprijs wordt geboden of dat er zelfs meer wordt geboden dan de vraagprijs. Starters en eigenaren van woningen hebben weer vertrouwen in de huizenmarkt die zich dan ook sneller herstelt dan eerder werd verwacht. De verkoop van alle soorten woningen neemt toe en dat is te danken aan een aantal factoren. De economie leeft weer wat op en de hypotheekrente staat op een zeer laag niveau, zodat het een aantrekkelijk moment is om een huis te kopen.

De huizenprijzen stijgen langzaam weer wat meer en dat houdt ook in dat er minder woningen onder water komen te staan. De eigenaren van de woningen die eerder nog onder water stonden, kijken nu ook weer om zich heen om een ander huis te kopen en het eigen huis in de verkoop te doen. De prijs van woningen stijgt per jaar gemiddeld 2,5 procent.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.