Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Proef geld lenen flexwerkers voor aankoop woning wordt uitgebreid

Proef geld lenen flexwerkers voor aankoop woning wordt uitgebreid

Randstad is een uitzendorganisatie waar uitzendkrachten en tijdelijke krachten de gelegenheid krijgen om een perspectiefverklaring te ontvangen, waarmee een hypotheek kan worden aangevraagd bij meerdere banken. Dit wordt mogelijk vanaf het einde van de maand november en er doen meerdere banken mee aan deze proef om flexibele werknemers gemakkelijker aan een hypotheek te laten komen.

Naast de Rabobank, SNS Bank en Aegon doen ook ING, Florius en Aegon mee met het initiatief van Randstad. Eerder is Randstad al in samenwerking met Vereniging Eigen Huis en Obvion Hypotheken in 2013 gestart met een proef, maar daaraan hebben niet alle medewerkers mee kunnen doen. Het blijft voor arbeidskrachten met een flexibele arbeidsovereenkomst lastig om aan een hypotheek te komen.

Vereniging Eigen Huis spreekt de hoop uit dat meer uitzendorganisaties het initiatief nemen om een perspectiefverklaring beschikbaar te stellen aan flexwerkers, zodat deze een aanvraag kunnen indienen voor een hypotheek die dan meer kans van slagen heeft. Verder zou het ook voor de zzp’ers gemakkelijk er moeten worden om een hypotheek toegekend te krijgen.

Er zijn overigens al meerdere proeven gestart die ondersteuning bieden aan flexwerkers om een huis te kunnen kopen met een hypotheek. Zo biedt Obvion de gelegenheid om een online tekst te maken en als de flexwerkers deze test positief afronden, dan bestaat de gelegenheid om voor hen een hypotheek beschikbaar te stellen. De online test heeft onder meer betrekking op het inschatten van de werkzekerheid in de toekomst van de flexwerkers. Aangezien de woningmarkt in de lift zit, komt het extra goed uit dat de proef wordt uitgebreid.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.