Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten lenen minder geld van eigen bankrekening

Consumenten lenen minder geld van eigen bankrekening

Consumenten kunnen geld lenen van de eigen bankrekening en dat wordt dan roodstaan genoemd. Nu is er een onderzoek geweest dat is uitgevoerd door Wijzer in Geldzaken, waar duizend consumenten aan mee hebben gedaan. Daaruit is gebleken dat consumenten veel minder vaak rood staan in vergelijking met twee jaar terug.

63 procent van de respondenten heeft in 2015 laten weten in een periode van twaalf maanden niet rood te hebben gestaan. Dat percentage bedroeg in 2013 nog 52 procent. Uit het onderzoek is ook gebleken dat als er meer geld wordt uitgegeven dan de inkomsten hoog zijn er eenvoudig geld wordt overgemaakt van de spaarrekening of dat er tijdelijk wordt bezuinigd op de uitgaven.

Van het percentage van 63 procent dat zegt niet rood te hebben gestaan in de afgelopen twaalf maanden zijn de meeste respondenten jong met een leeftijd tussen 18 jaar en 34 jaar. Het percentage dat zegt niet rood te hebben gestaan, is aanmerkelijk lager in de categorie van consumenten met een leeftijd tussen 35 jaar en 64 jaar net als in de categorie van hoger opgeleiden.

Consumenten met een laag inkomen hebben het overzicht van de administratie vaker op orde vanwege de financiële noodzaak daartoe en daardoor komt geld lenen van de eigen betaalrekening minder vaak voor bij deze groep. Dat zou weer blijken uit een onderzoek dat door Nibud is uitgevoerd. Mensen blijken ook minder vaak geld te lenen in de vorm van het kopen op afbetaling en worden de uitgaven strakker in de hand gehouden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.