Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

25 procent meer hypotheken met NHG afgesloten in derde kwartaal

25 procent meer hypotheken met NHG afgesloten in derde kwartaal

In het afgelopen kwartaal zijn er 25 procent meer hypotheken afgesloten met Nationaal Hypotheek Garantie in vergelijking met het derde kwartaal in 2014. In totaal zijn er 37.800 woningeigenaren in het derde kwartaal van 2015 die de aankoop van een woning of de verbouwing van een huis met een NHG hypotheek hebben gefinancierd.

De groei lijkt volgens de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning te passen bij de ontwikkelingen die zich op de woningmarkt voordoen. De tekenen van herstel zijn al te zien en bovendien is er ook sprake van een stijging van het aantal aanbieders van hypotheken die met NHG gecombineerd kunnen worden.

Het herstel van de woningmarkt betekent ook dat er sprake is van een daling van het aantal huishoudens dat in het derde kwartaal een beroep heeft gedaan op de NHG in verband met gedwongen verkoop van woningen die onder water staan. Dat aantal is met 23 procent gedaald. De positieve ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat het fondsvermogen is gestegen van 808 miljoen euro naar 868 miljoen euro.

Overigens is er op het gebied van de hypotheekrente weer een record gebroken, want de rente is op een nieuw laag niveau terechtgekomen. Voor een tienjaarslening met NGH dient de consument nu met slechts 2,37 procent rente rekening te houden. De lage rente is nog lager dan het record dat in mei werd bereikt, want toen stond het niveau nog op 2,39 procent. Ook de hypotheken met een langere looptijd kennen een lagere rente, want de hypotheek met rentevaste periode van 20 jaar komt beneden de 3 procent uit.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.