Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Blijverslening voor senioren die in eigen woning willen blijven

Blijverslening voor senioren die in eigen woning willen blijven

De groep met senioren wordt steeds groter en er zijn ouderen die graag in de eigen woning willen blijven wonen, maar daar wel aanpassingen voor moeten doen. Er is daarvoor een oplossing beschikbaar in de vorm van een blijverslening voor senioren. Senioren kunnen straks bij de eigen gemeente terecht om geld te lenen en met het geld bijvoorbeeld aanpassingen aan de woning te doen. Het is namelijk wel de bedoeling dat het geld van de blijverslening gebruikt wordt om het eigen huis levensloopbestendig te maken. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat er een slaapkamer op de begane grond van de eigen woning wordt gemaakt.

Het nieuws over de blijverslening is afgelopen week naar buiten gebracht door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Dit fonds heeft de blijverslening ontwikkeld naar aanleiding van een verzoek daartoe van gemeenten, provincies en van het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Woningen. Er worden verschillende opties geboden om van de blijverslening gebruik te maken. Er wordt namelijk zowel een consumptief krediet als een hypothecaire lening ter beschikking gesteld. Aan elke variant zijn weer andere voorwaarden verbonden.

Zo zal bij het aanvragen van een comsumptieve blijverslening de leeftijd van een van de aanvragers niet hoger mogen zijn dan 76 jaar. Er geldt geen algemene leeftijdsgrens bij het verstrekken van de hypothecaire lening, maar gemeenten mogen daar wel weer zelf een grens voor stellen. Verder zijn er met betrekking tot de blijverslening variaties in de hoogte van de leenbedragen. Dat is voor een consumptief krediet namelijk 10.000 euro en voor een hypothecaire lening is het maximale bedrag vastgesteld op 50.000 euro. Bovendien is er een minimaal bedrag van de lening en die bedraagt voor beide varianten 2.500 euro.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.