Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Amsterdam laat grootste herstel zien op woningmarkt

Amsterdam laat grootste herstel zien op woningmarkt

In Amsterdam is er sprake van het grootste herstel op de woningmarkt en dat betekent dat er meer mensen geld lenen voor de aankoop van een woning. In de hoofdstad worden al weer meer huizen verkocht in  vergelijking met voor de crisis begon. Amsterdam is daarmee de enige grote stad die deze tekenen van herstel toont.

Er zijn maar liefst 18 procent meer woningen van eigenaar verwisseld in de eerste drie kwartalen van 2015 dan in de eerste drie kwartalen in het jaar 2007. In andere grote steden is het  herstel minder krachtig, zoals in Rotterdam, Den Haag en Utrecht, waar minder woningen worden verkocht in vergelijking met de periode in 2007. Deze informatie is afkomstig van het economisch bureau van ING. Het economisch bureau heeft daarvoor gegevens geanalyseerd die afkomstig zijn van CBS.

Er worden ook weer hogere bedragen geleend om huizen te kopen in Amsterdam, want de vraagprijzen stijgen namelijk ook sneller in vergelijking met andere grote plaatsen. Het dieptepunt van twee jaar geleden lijkt daarmee definitief voorbij te zijn. De woningen in Amsterdam zijn 18 procent in prijs gestegen. Een woning waar twee ton voor werd betaald, verandert nu van eigenaar voor een prijs van meer dan 235.000 euro.

Overigens liggen de prijzen nog wel ongeveer drie procent onder het niveau van voor de crisis, maar met de snelheid waarmee de prijzen stijgen, zal het prijsniveau in het begin van 2016 weer hoger zijn en vergelijkbaar met de prijzen van voor de crisis. Dat is de voorspelling van de bankanalisten.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.