Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Steeds vaker online advies over geld lenen

Steeds vaker online advies over geld lenen

Er wordt op het gebied van geld lenen steeds  vaker gekozen  om online advies aan de consument te verstrekken. Ongeveer de helft van de adviseurs in de hypotheeksector biedt de mogelijkheid om online consumenten van dienst te zijn. Ook in andere financiële sectoren is er sprake van het verstrekken van online advies, maar de hypotheeksector spant wel de kroon. Overigens is dit een van de elementen die de concurrentiepositie kan verstevigen. De concurrentie op de markt voor hypotheken is namelijk verder aan het toenemen.

Door consultancybureau IG&H is namelijk gemeld dat de positie van de grote banken qua concurrentie ondermijnt wordt door een aantal andere partijen, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het is in het derde kwartaal van dit jaar voor het eerst zo geweest dat de grote banken, zoals ING, ABN Amro en Rabobank minder dan vijftig procent van de markt voor hypoheken in handen hadden. De verzekeraars en pensioenfondsen zijn wat dat betreft aan een opmars bezig om het marktaandeel op het gebied van hypotheken verder uit te breiden.

Een van de sterkst groeiende spelers is Munt Hypotheken die de focus richt op het verstrekken van hypotheken aan de hand van investeringen uit de pensioenbranche. Door de forse groei kan Munt Hypotheken nu al tot de top vijf met grote spelers op de hypotheekmarkt worden beschouwd. De concurrentie neemt ook weer toe doordat er op het moment meer vraag is naar hypotheken in vergelijking met vorig jaar. De woningmarkt is goed aan het herstellen en ook is het zo dat er meer hypotheken worden overgesloten.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.