Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Starters onwetend op gebied van geld lenen voor woning

Starters onwetend op gebied van geld lenen voor woning

Uit een onderzoek dat door GfK in opdracht van BLG Wonen is uitgevoerd, blijkt dat een grote groep starters het in verband met de financiële regelgeving het lastig vindt om een huis te kopen. De regelgeving op het gebied van het verstrekken van hypotheken is nogal aan verandering onderhevig geweest en dat geldt ook met betrekking tot de fiscale aftrekbaarheid van hypotheekrente. Door de wijzingen, waarbij er inbreng van eigen geld wordt verwacht, maar ook door de strengere regels voor het verkrijgen van een hypotheek vindt maar liefst 20 procent van de starters het moeilijker dan verwacht om een huis te kopen. Daarnaast heeft 40 procent van de respondenten laten weten er geen idee van te hebben voorafgaand van het kopen van een huis hoeveel geld er kan worden geleend.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat 66 procent van de starters de aankoop van een woning deels betaalt met spaargeld. 40 procent van de starters legt zelf meer dan 20.000 euro in bij het kopen van een woning. Er wordt overigens wel geadviseerd om niet al het spaargeld in de woning te steken en een buffer achter de hand te houden. Dat is in veel gevallen echter niet mogelijk, omdat in dat geval niet altijd een maximale financiering kan worden verkregen. Langer doorsparen is uiteraard een optie en in gemeenten kan er bovendien een beroep worden gedaan op een starterslening. Uit het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat veel starters niet alles zelf uitzoeken en ook nog uitgebreid advies nodig hebben bij het kopen van een woning.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.