Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten lenen weer vaker geld

Consumenten lenen weer vaker geld

Er is een lange periode geweest, waarin consumenten de aandacht richtten op het aflossen van schulden en leningen, maar daar lijkt nu een kentering in zijn gekomen. Er wordt namelijk weer meer geld geleend door consumenten in Nederland. Uit de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek is namelijk gebleken dat de totale hypotheekschuld niet gedaald is, maar gestegen.

In de afgelopen jaren hebben veel consumenten met een eigen woning en een hypotheek ervoor gekozen om meer geld af te lossen pop de hypotheek. Dat heeft onder meer te maken met de lage rentestand op spaarrekeningen, waardoor het niet echt meer loonde om geld op de spaarrekening weg te zetten. Er werd meer voordeel verkregen bij het extra aflossen op de hypotheekschuld. Er is in die periode dan ook sprake geweest van een daling van de hypotheekschuld met een totaalbedrag van ruim 20 miljard euro.

De huizenmarkt is echter goed aan het herstellen en dat betekent dat de totale hypotheekschuld ook weer is toegenomen. In het derde kwartaal is de schuld namelijk toegenomen met 0,5 miljard euro. Consumenten lenen dan ook meer geld, maar aan de andere kant is er ook sprake van een toename van het inkomen van het gemiddeld huishouden. Dat is namelijk gestegen met 1 procent.

Met de toename van het inkomen en het herstel van de economie zullen consumenten ook weer meer uitgeven. Dat kan door zelf geld te sparen of bijvoorbeeld door een persoonlijke lening of krediet af te sluiten. Als het consumentenvertrouwen toeneemt, is er ook meer ruimte voor uitgaven.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.