Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Ouderen adviseren jongeren meer te sparen in plaats van geld te lenen

Ouderen adviseren jongeren meer te sparen in plaats van geld te lenen

Er is een peiling geweest onder de leden van de ouderenbond Anbo en daaruit blijkt dat ouderen aan jongeren adviseren meer geld te sparen en een eigen huis te kopen. Meer sparen is een uitstekend alternatief voor meer geld lenen, want als er geld geleend kan worden, dan kan er ook gespaard worden. Er zal bij een lening iedere maand een afbetaling moeten plaatsvinden en als er geen lening is, dan zou dat bedrag in principe gebruikt kunnen worden om elke maand te sparen.

Het is natuurlijk zo dat ouderen over meer levenservaring beschikken en op basis daarvan jongeren van nu goede adviezen kunnen geven. Het meest dringende advies aan jongeren luidt dan ook meer geld te gaan sparen. Met betrekking tot het sparen wordt geadviseerd geld opzij te zetten voor later met het oog op het pensioen, maar ook met betrekking tot de zorg die later eventueel nodig is. Meer dan 70 procent van de respondenten heeft laten weten dat jongeren voor deze vorm van zorg moeten sparen en 40 procent is van mening dat jongeren maar beter zelf pensioen kunnen opbouwen.

Naast het geld sparen voor later wordt door ouderen massaal het advies gegeven aan jongeren om een huis te kopen. Het is uiteraard vanzelfsprekend dat daarvoor wel weer geld geleend moet worden, maar deze vorm van geld lenen is uiteraard een vorm van investering. 84 procent van de ouderen geeft het advies een huis te kopen en de overige respondenten laten weten dat huren de voorkeur heeft.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.