Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

BKR wil ook leningen van studenten registreren

BKR wil ook leningen van studenten registreren

Studenten ontkomen er haast niet meer aan om geen geld te lenen voor de studie, want met de invoering van het nieuwe leenstelsel is er nu eenmaal sprake van een basisbeurs die in de vorm van een lening door DUO wordt verstrekt. Bureau Krediet Registratie zou graag ook de leningen van studenten willen registreren. Dat is onlangs gebleken uit een interview met de algemeen directeur van BKR met NU.nl. Een belangrijke reden voor de registratie van studentenleningen is dat eventuele toekomstige geldzorgen voorkomen kunnen worden. Een andere reden is dat kredietverstrekkers een nog beter inzicht krijgen in de financiële situatie van hun klanten.

Studenten krijgen nu nog meer dan ooit te maken met schulden en starters die een woning willen kopen, geven lang niet altijd op dat er sprake is van een studieschuld. Overigens heeft de algemeen directeur ook laten weten dat het BKR niet alleen studieschilden wil registreren, maar bijvoorbeeld ook achterstanden met betrekking tot het betalen van de huur en energierekeningen wil administreren.

Consumenten die geld willen lenen, krijgen met BKR te maken in die zin dat banken de verplichting hebben om bij BKR een controle uit te voeren naar de kredietwaardigheid. Op die manier kan worden voorkomen dat mensen meer geld lenen dan financieel gedragen kan worden. Een voordeel van de registratie van achterstanden in huur en energierekeningen kan ertoe leiden dat de informatie aan gemeenten ter beschikking wordt gesteld. In dat geval kan er eerder hulp worden geboden indien er problematische schulden ontstaan. Zo kan er eerder naar een oplossing worden gezocht.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.