Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer geld lenen door tweeverdieners bij kopen eigen woning

Meer geld lenen door tweeverdieners bij kopen eigen woning

Het is voor tweeverdieners die een huis willen kopen een uitkomst dat er met ingang van januari 2016 weer meer geld mag worden geleend. De regels voor het verstrekken van hypotheken waren wat strenger geworden, maar met ingang van volgend jaar is er voor de tweeverdieners weer meer gelegenheid om wat meer geld te lenen. Dit jaar is het zo dat bij stellen die een huis willen kopen het tweede inkomen maar voor een derde meegenomen mag worden in de berekening van de maximale hypotheek.

Bij een derde van het tweede inkomen wordt overigens standaard gekeken naar het laagste inkomen van de tweeverdieners. Met ingang van volgend jaar is de regel met betrekking tot het meetellen van het tweede inkomen voor het verkrijgen van een hypotheek wat versoepeld. Vanaf januari 2016 mag het tweede inkomen namelijk voor een groter deel meetellen bij het verkrijgen van een hypothecaire lening. Het tweede inkomen mag dan namelijk voor de helft worden meegeteld, zodat tweeverdieners wat meer geld kunnen lenen voor de financiering van de aankoop van een woning.

Als gevolg van belastingmaatregelen is het zo dat tweeverdieners netto meer overhouden in vergelijking tot het inkomen van eenverdieners. Het is volgens het Nibud dan ook de bedoeling dat het tweede inkomen stapje voor stapje meer gaat meetellen om de hoogte van de maximale hypotheek te berekenen. Uiteindelijk is het streven dat er in 2023 geen verschil meer moet zijn tussen de zwaarte van het meetellen van inkomens van tweeverdieners en eenverdieners. Met ingang van volgend jaar is het zo dat de gemiddelde huizenkoper wat meer geld kan lenen voor het kopen van een woning.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.