Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Jongeren in Amsterdam lenen geld en hebben meerdere schulden

Jongeren in Amsterdam lenen geld en hebben meerdere schulden

Er is door de gemeente Amsterdam een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot jongeren die geld lenen en schulden hebben. Het onderzoek is uitgevoerd onder 130.000 jongeren in de leeftijd vanaf 18 jaar tot 27 jaar. Uit dit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de deelnemers een schuld heeft. In totaal zijn er 76.000 jongeren die een of meerdere schulden hebben die veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld geld lenen of achterstand in betalingen.

Er zijn veel jongeren die een schuld hebben bij de zorgverzekering. Vanaf 18 jaar zijn jongeren verplicht om zelfstandig een zorgverzekering af te sluiten van een zorgverzekeraar in Nederland. Ook schulden in verband met boetes voor te hard rijden komen veelvuldig voor net als dat jongeren geld lenen bij DUO om een studie te kunnen volgen. Met betrekking tot de hoogte van de schuld is er veel variatie te zien. Zo komt voor het voor dat jongeren te maken hebben met schulden die in de duizenden euro’s lopen, maar zijn er ook jongeren met zwaardere financiële problemen, Het komt namelijk ook voor dat jongeren bijvoorbeeld op een leeftijd van 23 jaar al te kampen hebben met schulden die kunnen oplopen tot 30.000 euro of 40.000 euro.

De meeste jongeren zijn er wel van op de hoogte dat er hulp verkregen kan worden bij een schuldensituatie. Het aantal aanmeldingen voor schuldhulpverlening is in 2015 dan ook gestegen met maar liefst 50 procent. Om schulden te voorkomen wordt er door de gemeente Amsterdam een preventieprogramma opgesteld, waarbij jongeren rechtstreeks benaderd kunnen worden, zoals op scholen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.