Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aantal restschulden op eigen woning daalt

Aantal restschulden op eigen woning daalt

Sinds het begin van de crisis zijn er steeds meer woningen ‘onder water’ komen te staan, waarbij eigenaren aan de verkoop van de eigen woning met een restschuld bleven zitten. Het aantal woningen met een hogere hypotheek dan de verkoopwaarde is dit jaar gedaald en zal ook volgend jaar verder dalen. De prijzen van huizen stijgen weer en de stijging zal ook in 2016 doorzetten. De gemiddelde stijging van de huizenprijzen in 2015 komt naar verwachting van de Rabobank uit op 2,75 procent. Voor 2016 wordt zelfs een hogere gemiddelde stijging voorzien.

Door de stijging van de huizenprijzen is er sprake van minder woningen die een hogere hypotheek hebben dan de waarde van het huis, zodat er minder restschulden ontstaan bij de verkoop van de woning. Voor 2016 wordt verwacht dat het aantal huizen dat ‘onder water’ staat zal dalen met ongeveer 170.000 woningen. Er zijn echter nog altijd wel een groot aantal woningeigenaren die bij verkoop van de woning te maken krijgen met een restschuld. De woningmarkt blijft echter wel aantrekken. De Rabobank heeft in het kwartaalrapport laten weten dat het aantal woningverkopen dit jaar ten opzichte van vorig jaar met 19 procent stijgt. Het kan maar zo zijn dat volgend jaar nog positiever uitpakt en het aantal woningverkopen weer op het niveau komt van voor de crisis. Dat kan verklaard worden aan de hand van meerdere factoren. Zo is er weer sprake van economische groei en neemt de werkloosheid af. Consumenten kunnen weer meer geld besteden en dat heeft ook invloed op de woningmarkt. Geld lenen voor een woning is nog nooit zo goedkoop geweest en dat maakt het aantrekkelijk om in deze periode een woning te kopen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.