Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen in de vorm van een Scholingslening

Geld lenen in de vorm van een Scholingslening

In Tilburg krijgen mensen die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten de kans om een opleiding te volgen en daarvoor geld te lenen. Er is een initiatief gestart, waarbij de Scholingslening in het leven is geroepen. Mensen die daarvoor in aanmerking willen komen, kunnen tot maximaal 4.000 euro bij de gemeente lenen.

De Scholingslening heeft een looptijd van twee jaar, waarbij het rentepercentage is vastgesteld op 0,5 procent. Binnen een periode van vijf jaren dient de lening weer afbetaald te zijn. Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden gekoppeld aan deze manier van geld lenen. Zo mogen de aanvragers geen recht hebben op studiefinanciering en bovendien dient er bij het volgen van de opleiding sprake te zijn van een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkende opleiding.

De mogelijkheid om een opleiding te volgen door geld te lenen, is uiteraard een uitkomst voor de inwoners van Tilburg die op dit moment weinig kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Door het volgen van een opleiding is wellicht wel mogelijk om werk te vinden en dat is de investering van een Scholingslening uiteraard meer dan waard. De regeling voor het geld lenen voor het volgen van een erkende opleiding is beschikbaar tot augustus 2017. Tot die periode is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Overigens dient er nog niet met de opleiding gestart te zijn en dient een eventuele uitkeringsinstantie toestemming te geven om de opleiding te volgen. Het te lenen bedrag dient tussen 500 euro en 4.00 euro te liggen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.