Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

25 procent huizenkopers kiest voor maximaal bedrag geld lenen

25 procent huizenkopers kiest voor maximaal bedrag geld lenen

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Nationale-Nederlanden is gebleken dat 25 procent van de huizenkopers ervoor kiest om een maximaal bedrag aan geld te lenen. De groep die voor deze optie kiest van het verkrijgen van een maximale hypotheek durft deze stap te nemen doordat men in de veronderstelling is dat de kosten ook op lange termijn gedragen kunnen worden op basis van het bestaande inkomen. Ook de verwachting dat er in de toekomst sprake zal zijn van een hoger inkomen draagt bij aan het maken van een keuze voor een maximale hypotheek bij het kopen van een huis.

Het onderzoek heeft echter ook uitgewezen dat het merendeel van de huizenkopers ervoor kiest om een lager bedrag dan de maximale hypotheek te gebruiken voor de aankoop van een woning. De respondenten geven daarvoor uiteenlopende redenen op. Bijvoorbeeld omdat het simpelweg niet nodig is een maximaal bedrag aan geld te lenen. Of doordat er sprake is van een wens om in de toekomst minder te gaan werken. Dat is vaak het geval als er een kinderwens bestaat. Een andere reden die nog gegeven wordt, is dat de onzekerheid over de inkomsten op de lange termijn een rol speelt om niet voor een maximale hypotheek te kiezen.

Bij het kopen van een huis speelt de financiële situatie natuurlijk een belangrijke rol. Opvallend is dat huizenkopers het spannend vinden om prijsonderhandelingen te voeren en dat dit aspect een stressfactor is. Advies van ouders wordt gewaardeerd als twee partners een huis gaan kopen om te gaan samenwonen. Verder wordt online informatie opgezocht of wordt een adviseur ingeschakeld.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.